Hoe wordt u cliënt bij Vastrecht?
Wij stellen het op prijs dat u langs komt voor een kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan dat gesprek ontvangt u per post onze brochure, tarievenlijst en algemene voorwaarden. In het kennismakingsgesprek kan precies worden afgebakend welke werkzaamheden u van ons verwacht. Na afloop van de kennismaking ontvangt u van ons een welkomstbrief waarin onder andere de afgesproken werkzaamheden staan omschreven.
De beroepsethiek vergt dat wij uw eventuele voorgaande adviseur inlichten over het feit dat u overstapt naar ons kantoor. Deze inlichting van onze kant is tevens de aanzet tot een collegiaal overleg over een efficiënte overgang, zodat geen dubbel werk wordt gedaan en geen lacunes ontstaan.
Wij kunnen daadwerkelijk voor u aan het werk zodra wij een ondertekende cliëntverklaring hebben ontvangen en de benodigde legitimatie.
Opdrachtbevestiging en incassomachtiging
Wij vragen u een verklaring te ondertekenen waardoor vastligt dat u Vastrecht heeft ingeschakeld en dat de voorwaarden waaronder wij werken bij u bekend zijn:
Daarnaast kunt u een machtiging geven tot automatische incasso. Verplicht is dat niet, maar u bespaart daardoor de toeslag kredietbeperking die bij ontbreken van een machtiging op elke declaratie wordt vermeld. Met uw medewerking kunnen wij zo onze tarieven laag houden.
Cliëntacceptatie en WWFT
Net als bijvoorbeeld banken en notarissen is Vastrecht Belastingadvies en Family Office wettelijk verplicht om potentiële cliënten te screenen en het een en ander vast te leggen omtrent identiteit en omtrent de herkomst van vermogen. Dat moet zelfs voor een eenmalig advies. Wij vragen onze bestaande en toekomstige relaties om medewerking in dezen omdat we anders niet met elkaar aan de slag kunnen. Het onderzoek dat we moeten doen kost tijd. Omdat wij hechten aan transparante kosten, wordt voor dit onderzoek een apart bedrag berekend bij de start van onze relatie.
De Wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme (Wwft) verplicht Vastrecht om voorgenomen of uitgevoerde “verdachte” transacties te melden bij het meldpunt van de Financial Intelligence Unit Nederland. Als dat aan de orde komt, dan is het Vastrecht verboden de betreffende cliënt daarover te informeren.
1. Welke gegevens verwerkt Vastrecht?
Vastrecht verwerkt uw gegevens. De daaruit voortkomende bestanden waarin deze gegevens zijn opgenomen, zijn niet aangemeld bij het college Bescherming Persoonsgegevens (CBP) omdat daartoe geen wettelijke verplichting bestaat. Wij houden uw gegevens echter zorgvuldig gescheiden van die van andere cliënten en wij waken ervoor dat uw gegevens niet via ons naar buiten komen, anders dan in het kader van onze dienstverlening aan u, of de wet.
2. Voor welke doeleinden gebruikt Vastrecht deze gegevens?
Als onderdeel van onze rol als uw vaste adviseur gaan wij er soms toe over u pro-actief te adviseren. Uw gegevens kunnen worden gebruikt om te bepalen voor welke spontane adviezen u in aanmerking komt.
Vastrecht gebruikt uw gegevens ook voor training en opleiding van personeel. Het kan voorkomen dat, wanneer u contact opneemt met Vastrecht, er wordt meegeluisterd door een collega om later het gesprek met de betrokken medewerker te kunnen analyseren om zo te kunnen zorgen dat Vastrecht-nmedewerkers zo klantvriendelijk en snel mogelijk uw vragen afhandelen.
3. Hoe worden gegevens van derden verwerkt?
4. Welke veiligheidsmaatregelen treft Vastrecht?
De Vastrecht website biedt de mogelijkheid om door te klikken naar andere websites. Vastrecht is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dergelijke websites. U dient de privacy voorwaarden/ statements van deze websites zorgvuldig te lezen. De voorwaarden op deze sites kunnen afwijken van de voorwaarden van Vastrecht.